Nykläckta Ungar

Små nyckläckta ungar är väldigt känsliga för kyla, uttorkning och starkt ljus. Var därför väldigt uppmärksam så att de vistas i rätt temperatur och fuktighet. Sätt gärna ungarna i sitt vattenbad en gång per dag och en dusch ett par gånger per dag när man går förbi terrariet är aldrig fel ! Använd aldrig UV-ljus till nyckläckta ungar. Jag har själv mycket dålig erfarenhet från detta, då deras känsliga ögon kan ta skada av för starkt ljus och UV-strålning.

En nykläckt unge väger ungefär 30 gram och mäter c:a 45-50 mm över skalet, men växer ganska snabbt.

Mimmi_clutch_two_5 Mimmi_clutch_two_6 Mimmi_clutch_two_7

Nedan ett litet diagram med ett exempel på hur en unge växer under fem månader.

Vikt

Ungar skall ha i stort sett samma mat som stora individer, med undantaget att de INTE skall ha några tillskott i form av vitaminer eller extra Kalcium under sina 6 första månader. Lägg istället in ett Sepiaskal, så kan de själv avgöra när de behöver Kalcium. Hacka maten i småbitar så att ungarna får i sig av allt. Men samma regler gäller som för de större Rödfotade Sköldpaddorna; 70% grönt, 30% frukt och protein en gång i veckan.

Det går bra att ta ut ungarna när solen skiner och det är minst 20 grader varmt, men håll dem under ständig uppsikt om de inte har något hägn med skyddande nät !

hatchlings1 hatchlings3 hatchlings5